الأخبار: میانجی‌گری ترکیه برای گفت‌وگوی دمشق و حزب‌الله نگرانی جعجع را برانگیخته است

  • کد خبر : 37622
  • ۲۰ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۴:۲۰
الأخبار: میانجی‌گری ترکیه برای گفت‌وگوی دمشق و حزب‌الله نگرانی جعجع را برانگیخته است
روزنامه لبنانی الأخبار نوشت تلاش‌های میانجی‌گرانه ترکیه میان دمشق و حزب‌الله لبنان طی ماه‌های گذشته شکل روشن‌تری پیدا کرده و هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، نقش محوری در فعال‌کردن کانال‌های ارتباطی میان دو طرف ایفا می‌کند؛ روندی که با مخالفت و نگرانی سمیر جعجع روبه‌رو شده است.

به گزارش اخبار جهادی، روزنامه الأخبار لبنان گزارش داد، دمشق تمایلی ندارد به ابزاری برای مقابله با حزب‌الله تبدیل شود و در تلاش است رابطه خود با این حزب را بر اساس محاسبات سیاسی و امنیتی مستقل مدیریت کند. در این میان، ترکیه می‌کوشد زمینه گفت‌وگو میان دمشق و حزب‌الله را فراهم کند.

این روزنامه مدعی شده است که میانجی‌گری ترکیه در ماه‌های اخیر با نقش‌آفرینی هاکان فیدان، وزیر خارجه این کشور فعال‌تر شده است. بر اساس این گزارش، آنکارا در انتقال پیام‌ها و بازگشایی کانال‌هایی که پیش‌تر میان دو طرف مسدود بود، نقش داشته و دیدارهایی نیز میان نمایندگان حزب‌الله و میانجی‌هایی از سازمان‌های بین‌المللی فعال در حوزه میانجی‌گری برگزار شده است.

به نوشته الأخبار، رویکرد ترکیه بر این مبنا استوار است که گفت‌وگو با حزب‌الله می‌تواند از تشدید اختلافات فرقه‌ای در مرزهای سوریه و لبنان جلوگیری کند. این در حالی است که سمیر جعجع، رئیس حزب نیروهای لبنانی، معتقد است هرگونه گفت‌وگو با حزب‌الله باید پس از خلع سلاح این حزب انجام شود.

این روزنامه لبنانی افزوده است جعجع نگران است دمشق در قبال حزب‌الله رویکردی متفاوت از خواسته‌های او اتخاذ کند و این حزب را همچنان بخشی از معادله سیاسی و امنیتی لبنان بداند؛ نه اینکه پرونده حزب‌الله تنها به موضوع سلاح محدود شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://akhbarjahaadi.ir/?p=37622

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.