کاهش صادرات دریایی نفت چهار قدرت تولیدکننده؛ بازار انرژی زیر فشار بحران‌های همزمان

  • کد خبر : 37146
  • 23 آگوست 2026 - 13:30
کاهش صادرات دریایی نفت چهار قدرت تولیدکننده؛ بازار انرژی زیر فشار بحران‌های همزمان
گزارش «سمافور» با استناد به داده‌های شرکت «وُرتکسا» نشان می‌دهد صادرات دریایی نفت چهار کشور ایران، روسیه، عربستان سعودی و آمریکا در پی مجموعه‌ای از بحران‌های امنیتی و ژئوپلیتیکی از حدود ۱۶ میلیون بشکه در روز به نزدیک ۱۲ میلیون بشکه کاهش یافته است؛ افتی که به گفته تحلیلگران می‌تواند اثرات خود را با تأخیر در بازار جهانی نفت نشان دهد.

به گزارش اخبار جهادی، سمافور اعلام کرد همزمانی چند بحران در نقاط مختلف جهان، جریان صادرات دریایی نفت را تحت فشار قرار داده است. این گزارش با تکیه بر داده‌های شرکت تحلیل انرژی «وُرتکسا» اعلام کرده است که صادرات دریایی نفت ایران، روسیه، عربستان سعودی و آمریکا در مقایسه با سطوح پیشین کاهش یافته و مجموع صادرات این چهار کشور به حدود ۱۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.

طبق این گزارش، عوامل متعددی از جمله محدودیت‌های دریایی مرتبط با انصارالله یمن علیه کشتیرانی عربستان، حملات اوکراین به زیرساخت‌های انرژی روسیه، فشارهای اقتصادی و محدودیت‌های صادراتی علیه ایران و کاهش سرعت آزادسازی ذخایر راهبردی نفت آمریکا در کاهش صادرات نقش داشته‌اند.

در بخش مربوط به عربستان سعودی، گزارش‌های بازار انرژی نشان می‌دهد اختلالات امنیتی در مسیرهای دریایی منطقه موجب تغییر مسیر برخی محموله‌ها و استفاده بیشتر از مسیرهای جایگزین شده است. به‌عنوان نمونه، شرکت‌های کشتیرانی برای کاهش ریسک عبور از مسیرهای حساس دریای سرخ و خلیج فارس، به گزینه‌هایی مانند انتقال کشتی به کشتی در نزدیکی فجیره یا استفاده از مسیرهای طولانی‌تر روی آورده‌اند.

در مورد روسیه نیز حملات اوکراین به زیرساخت‌های انرژی و پالایشگاهی این کشور، بر توان صادراتی مسکو تأثیر گذاشته است. گزارش‌های بازار نشان می‌دهد صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه در برخی دوره‌ها به دلیل آسیب به زیرساخت‌ها و اختلال در بنادر کاهش یافته است.

سمافور همچنین هشدار داده است که بازار جهانی نفت ممکن است هنوز کاهش واقعی عرضه را به‌طور کامل در قیمت‌ها منعکس نکرده باشد. به گفته این گزارش، عواملی مانند رکود فصلی تقاضا، برداشت از ذخایر، مداخلات سیاستی و انتظار برای بازگشت ثبات، باعث شده‌اند واکنش قیمتی بازار کمتر از میزان واقعی اختلالات باشد.

کارشناسان انرژی معتقدند ادامه بحران‌های دریایی و امنیتی در مسیرهای مهم انتقال نفت، به‌ویژه در خلیج فارس، دریای سرخ و دریای سیاه، می‌تواند در صورت تداوم فشارها، هزینه حمل‌ونقل، نرخ بیمه نفتکش‌ها و قیمت نهایی انرژی در بازارهای جهانی را افزایش دهد. این تحولات بار دیگر نشان می‌دهد امنیت انرژی جهانی تنها به میزان تولید نفت وابسته نیست، بلکه مسیرهای انتقال، امنیت کشتیرانی و ثبات سیاسی مناطق تولیدکننده نیز نقش تعیین‌کننده‌ای در بازار جهانی انرژی دارند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://akhbarjahaadi.ir/?p=37146

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.